Moodsprays in the air!

10-03-2023

De afgelopen periode stond in het teken van het ontwikkelen van de geurblends voor de moodsprays van Floraprana. Een hele leuke, inspirerende en ook grote klus.
Als je je bedenkt hoeveel impact het inhaleren van een essentiële olie via je hersenen heeft op lichaam en geest, dan kun je je voorstellen dat achtereenvolgens ruiken aan tientallen verschillende oliën behoorlijk intens kan zijn. Ik heb het opsnuiven van de geurenmengsels regelmatig even moeten laten rusten, om op een andere dag met een frisse neus weer verder te gaan.

Alles begon met het selecteren van essentiële oliën die ondersteunen om Vata, Pitta, of Kapha te balanceren. Oliën van citrusvruchten, harsen, grassen, bloemen, wortels en bladeren, alles kwam voorbij. Allemaal doen ze wat anders. Daarnaast is ook de olie van de ene citrusvrucht de andere niet. Want sinaasappel, grapefruit, citroen, limoen en mandarijn hebben afzonderlijk van elkaar allemaal een andere invloed op Vata, Kapha of Pitta die uit balans is. 

Na een tijdje had ik een aantal oliën geselecteerd die ik het liefst wilde gaan gebruiken. En omdat de geur wel bij iemand moet passen en smaken nou eenmaal verschillen, besloot ik meerdere geurblends te maken. Ik wilde dat ieder die of Vata, of Pitta of Kapha in balans wil brengen straks dan de keuze zou hebben uit twee moodsprays met ieder een eigen geur en nuanceverschil. Beiden helpen dan balanceren, maar verschillen net even van elkaar.

Het werd een experiment van druppels oliën tellen en mengen. Concluderen dat bepaalde combinaties niet zo lekker, te zwak of juist te sterk waren. Opnieuw beginnen. En weer opnieuw. Het is werkelijk opzienbarend hoe slechts één druppel essentiële olie het verschil kan maken en de totale geurblend kan bepalen. De rij met proefmonsters werd langer en langer.
Uiteindelijk heb ik hier zes mooie en effectieve geurblends van kunnen maken, waarvan ik ontzettend blij ben dat ze 'in de lucht' zijn. In mijn aanbod producten dus, maar wie weet binnenkort ook om jou heen!