OVER MIJ

Ik ben Maaike, aromatherapeut, Ayurveda coach en zeepmaker. 

In 2017 kwam ik tijdens een reis door Sri Lanka voor het eerst in aanraking met Ayurveda. Daar, in een klein dorpje, heb ik mijn allereerste Ayurvedisch consult en behandeling gehad. Ik wist meteen: hier wil ik me in verdiepen!

Tijdens mijn opleidingsjaren daarna maakte Ayurveda voor mij veel dingen op een nieuwe manier begrijpelijk. Ik leerde de samenhang te zien tussen gedrag, emoties en aandoeningen. Wat de invloeden van de natuur hierop zijn en hoe daarop te kunnen anticiperen. 

Mijn toch al aardig natuurlijke manier van leven nam nieuwe vormen aan. Steeds meer producten van onnatuurlijke herkomst verdwenen in de prullenbak en kwamen het huis niet meer in. Zo ook al mijn smeerseltjes voor op mijn huid. Ik zocht naar recepten om deze zelf te gaan leren maken en begon te ontdekken hoeveel baat je kunt hebben bij de inzet van essentiële oliën en goede plantaardige oliën en boters.

Ik besloot ook aromatherapie te studeren. Heerlijk uiteraard, vanwege mijn liefde voor geuren. Maar vooral wilde ik ontdekken hoe essentiële oliën eenvoudig en doeltreffend op verschillende manieren ingezet kunnen worden.

Mijn scholing in traditioneel natuurlijke zeep maken heeft voor mij het feest compleet gemaakt. Zeep maken, waarbij je alle kanten op kunt met geuren en kleuren, heeft mijn hart gestolen! 

Het combineren van al deze kennis en ervaring is iets waar ik elke dag met veel liefde en plezier mee bezig ben. Er is oneindig veel te leren en ontdekken! 

Liefs, Maaike